Paradisfruns Vardag och Fest

tisdag 30 maj 2017

Face Pads

UPPDATERING! De är många som har hört av sig och undrar hur de ska göra när deras pads "skålar sig" Prova att göra 2 lm mellan puffmaskorna på varv 3. På varv 4 blir det då 48 hst istället för 32 hst.  Ett annat tips är att byta till grövre virknål på sista varvet.

Jag såg en genial idé på Pinterest, virkade Face Pads. Du vet såna där som du använder att göra rent ansiktet med. Jag gillar miljötänket med att kunna återanvända dem. Hittills har jag köpt bomullsrondeller, använt och kastat, köpt nya, använt och kastat igen. Dessa tvättar man och använder om och om igen. Wow...dessutom är det en superbra present att ge bort.
Jag har gjort ett eget mönster på dessa och de blev riktigt fina. Jag har använt rester av bomullsgarnet Catania, men vilket bomullsgarn som helst går bra att använda. Virknål 2,5 var mitt val, jag ville få dem så fasta som möjligt.Vill du också göra dessa? Mönstret får du här 😃

Face Pads

©Paradisfrun
Mönstret och därmed alla rättigheter tillhör mig, Anneli Moberg. Jag blir väldigt glad om du länkar till mig om du använder mitt mönster på http://paradisfrunsblogg.blogspot.se/ eller https://www.facebook.com/paradisfrun/ eller #paradisfrunvirkar på Instagram.

Garn: Catania bomull
Virknål: 2,5 eller 3
Storlek: ca 6 cm i diameter

Virktermer:
Lm – Luftmaska
Sm – Smygmaska
Hst – Halvstolpe
Puffmaska - Gör ett garnomslag, för in nålen i avsedd maska, dra garnet genom maskan (dra upp garn som motsvarar en st) Upprepa ytterligare 4 gånger i samma maska, gör ett garnomslag och dra garnet genom alla 11 maskor på nålen.

Gör en magisk ring
V.1 3 lm (räknas som första st), 15 st i ringen. Avsluta med en sm i 3:e lm i början på varvet. (16 st)
V.2 3 lm, 1 puffmaska i samma maska, 1 lm, *1 puffmaska i nästa maska, 1 lm* Upprepa * - * varvet runt. Avsluta med en sm i toppen på puffmaskan. (16 puffmaskor)
V.3 Sm till lmb, 3 lm, 1 puffmaska i samma lmb. 1 lm, * 1 puffmaska i nästa lmb, 1 lm* Upprepa varvet runt. Avsluta med en sm i toppen på puffmaskan. . (16 puffmaskor)
V. 4 1 lm, 1 hst i samma maska, 1 hst i lmb, 1 hst i nästa puffmaska, 1 hst i lmb* Upprepa varvet runt. (32 hst)
Ta av garnet och fäst trådarna

Tjingeling
Paradisfrun

3 kommentarer:

  1. Väldigt fina! Och smart ide!

    SvaraRadera
  2. Smart. Tack för mönstret. Bra julklappsidé!

    SvaraRadera
  3. Jag förstår inte puffmaskan "dra upp garn som motsvarar en st" ? �� Hur menar du då?

    SvaraRadera