Paradisfruns Vardag och Fest

lördag 2 juli 2016

Princess Mandala CAL är igång

JA.... den har startat!!! Faktiskt redan för drygt 2 veckor sen, men eftersom mönstret till cirklarna kommer med 2 veckors mellanrum så är det ingen panik om du vill hänga på. Det går superfort att virka cirklarna som endast har 11 varv.
Som jag berättat tidigare så översätter ju jag även denna CAL till svenska. I gruppen översättare är vi i dagsläget 6 översättare. Den finns även på danska, tyska, holländska, spanska, portugisiska. Superkul tycker jag :)

Första delen som sagt, publicerades 16 juni och mönstret är fantastiskt. Så här blev mina första 5 cirklar.

Del 2 publicerades i torsdags 30 juni. Även det ett mästerverk i design och mönster. Jag gjorde ett starkare färgval för den här delen och blev jättenöjd.

Som jag skrivit tidigare så är upphovskvinnan Annamarie Jobert Esterhuizen och mönstret kommer du bara åt om du är medlem i facebookgruppen Crochet/Hekel Mandala CAL 2016
När du väl är medlem så finns mönstret under filer längst upp till höger på sidan. Det är översatt till flera språk, Gå med och virka den här du också, du kommer inte att ångra dig :)
Nästa del kommer att publiceras 14 juli :)

Garn och färger i orginalmönstret är MoYa 100% bomull Aran Caresse (här kan du beställa det, http://mandalaqueen.org/product/princess-mandala-kit/ ) och virknål 4,5 då blir cirklarna ca 22 cm i diameter och slutmåttet för filten 150cm x 150cm.
Jag har en förkärlek till restgarner när det kommer till Mandalas så jag använder det jag har hemma bara det passar samma virknål. Till just Princess använder jag Drops Love you 7 och Tilda, virknålen är 3,0. Jag är medveten om att min filt i slutändan inte blir lika stor som orginalet, men det gör ingenting för mig. Mina cirklar mäter ca 17 cm i diameter.
Det viktiga här är att alla 25 cirklar i slutet har samma diameter!

Virkning kan vara en dyr hobby och inte behöver man köpa nya dyra kit för varje projekt tycker jag. Jag tager oftast vad jag haver... då får fantasin flöda bland färgerkombinationer.

Tjingeling
Paradisfrun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar