Paradisfruns Vardag och Fest

lördag 5 mars 2016

Queen Mandala CAL 2016

Japp, mandalan har fått ett namn. Den heter nu QUEEN MANDALA CAL 2016.

Det är som jag skrivit tidigare en "Crochet A Long" - virka vecka för vecka och mönstret är gjort av Annamarie Joubert-Esterhuizen. 
Jag har fått rättigheterna att översätta det här fantastiska mönstret till svenska. I dagsläget kommer jag inte att kunna publicera delarna här utan du måste vara medlem i Facebookgruppen https://www.facebook.com/groups/MandalaCAL/ för att kunna ta del av mönstret. 


När du väl är medlem så hittar du mönstret under "Filer" (finns direkt under gruppbilden). I gruppen hittar man så mycket inspiration och det är så roligt att se alla medlemmars olika färgval. Så många vackra Queen Mandalas.

Den här veckan har 8:e delen släppts. Ny del kommer varje måndag. Jag har hunnit översätta del 1-8 så jag har kommit i fas med publiceringen av delarna. På måndag finns även den svenska versionen av vecka 9.

Så här ser min Mandala ut vecka 3 till 8. Jag använder garnet Catania och virknål 3.0 och min Mandala mäter efter vecka 8 ca 75 cm i diameter. Undrar hur stor den blir när den blir klar. Annamarie har utlovat minst 20 veckor.Ha en härlig virklördag
Tjingeling
Paradisfrun


11 kommentarer:

 1. Ser fantastiskt fin ut. Vilket jobb men säkert jätteroligt. Vad tror du om att en nybörjare i virkning går igång med detta. Har än så länge BARA gjort mormorsrutor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, den är verkligen rolig att göra. Jag tror säkert att du kan, mönstret är inte svårt, det det förekommer specialmaskor så är det tydligt beskrivna. Det finns även bra och tydliga bilder att titta på. Lycka till!
   /Anneli

   Radera
 2. Ska nog ge mig på en sådan för de är ju fantastiskt fina. Tack för svar :)

  SvaraRadera
 3. Funderar på att göra en Sophies universe CAL 2015 efter det mönstret som du översatt. Har du köpt garn här i Sverige, vilket använde du. Mvh Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Ja jag har använt restgarner till min Sophie. Alla sorter som jag kunde använda samma virknål till. Mest Catania som jag beställt från Bautawitch.com Måtten blev inte riktigt de samma men det gjorde inget tycker jag.

   Radera
 4. Jag är otroligt tacksam för att du översätter mönstret tilla dennafaktora fina mandala. Tror du man kan virka den i tunnt 12/3 garn?
  Mvh-Åsa Kahlin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Roligt att du hör av dig. Jag tror absolut du kan virka Queenie i 12/3 garn. Måttet blir ju mindre förstås. Men vad gör väl det. nu har du gjort mig nyfiken på resultatet. Visa gärna upp den sen.
   Mvh
   Anneli

   Radera
 5. Hej! Tänkte virka en queen mandala men det verkar som det inte längre finns att få tag på på svenska. Hur får man tag på det på Svenska?

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Mönstret är borttaget i gruppen på facebook. Det är designern Annamarie som gjort det valet och det finns bara på engelska, att köpa i hennes webshop. Jag har ställt frågan hur vi ska göra med den svenska, om jag t ex kan lägga upp den här på bloggen. Håll utkik här eller på min sida Paradisfrun virkar på facebook. Återkommer så fort jag fått svar från Annamarie.
  /Anneli

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera