Paradisfruns Vardag och Fest

fredag 11 september 2015

Virkar igen

Många veckor sen det var ett inlägg här om virkning. Nu är det här!
Jag har inte haft så mycket tid över till att virka, dessutom kom jag i en formsvacka. Inga roliga idéer eller ingen lust alls till att virka. Tidigt i somras började jag virka mormorsrutor som jag hade tänkt göra en sommarponcho till mig själv av. Jag hittade ett så fint köpemönster här. Jag hade bara tänkt använda mig av rutorna. Efter ett tiotal rutor så tröttnade jag och lade undan alltihop. Jag försökte komma på nåt annat att göra men tji. Det liksom gnager i mig när nåt ligger där ofärdigt.
Det bidde ingen pocho det bidde en bebisfilt till mitt kommande bonusbarnbarn istället. Filten är virkad i bomullsgarnet Mandarin Naturell och virknål 3. Storleken är ca 70 cm x 85 cm. 


Vi har dessutom fått en ny liten medlem i lilla byn jag bor. En kille som hunnit bli drygt en vecka gammal. Jag har virkat en groda som han ska få. 
Tittade på en bild jag hittade här på nätet, efter många repningar och omvirkningar så blev den klar. Jag har virkat den i bomullsgarn, färgerna mint och äpplegrön, virknål 4. Grodan är ca 60 cm hög.Undrar vad jag ska hitta på nu då???

Tjingeling
Paradisfrun

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag skulle vilja göra Sophie's Universe CAL 2015 men med färgerna som på Sophie’s Garden med rosa och lila färger och jag tänkte använda DROPS ♥ You #5 eller DROPS ♥ You #6. Skulle du vilja hjälpa mej med råd vilket garn du skulle rekommendera om jag ska göra en stor och vilka färger och hur mycket av varje färg jag behöver. Jag skulle vara jätte tacksam om du skulle vilja ta dej tid att hjälpa mej med detta, eftersom jag tycker att den är fantastiskt vacker och så gärna skulle vilja göra den. Tack på förhand. Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ditt val av garn tror jag kan passa väldigt bra. Det stämmer bra överens med det garn som använts på "stora" Sophie. Både virknålsstorlek och antal meter per nystan. Därför kan du nog utgå från uträkningen per varv garn som går åt. Den hittar du här;

   http://www.lookatwhatimade.net/crafts/yarn/crochet/sophies-universe-cal-2015/sophies-universe-cal-2015-information/#templates
   Jag älskar färger och använder ofta en färg på varje varv i en färgsprakande blandning när jag virkar.
   Jag har alltid haft svårt att räkna ut hur mycket det går åt. Jag är dålig på att väga garn som blir kvar. Jag önskar dig lycka till med din Sophie's Garden.
   Mvh
   Anneli

   Radera