Paradisfruns Vardag och Fest

tisdag 28 juni 2016

Virkade figurer

Hallå Hallå!!!
Det är ett tag sen jag uppdaterade här. Jag har inte slutat virka om ni trodde det :) Tvärtom, det har blivit några små figurer de senaste veckorna. Sen så har det ju varit Midsommar också, då hade  jag inte tid med min virkning.


Det är ju så här  när man ska ha många järn i elden samtidigt, inget blir klart. Inte så att det kan visas upp i alla fall. 
Jag har dessutom bråda dagar med översättningar. Jag har 2 stycken igång nu. Det är Vibrant Vintage CAL av babylovebrand och Princess Mandala CAL av Annamarie Jobert-Esterhuizen. Annamarie designade även Queen Mandala CAL som jag översatt tidigare.


Här kommer Pippi Långstrump 😃 Jag gillar att virka figurer och nu var det ett tag sen så den här gången blev det världens starkaste 😃 Jag utgick från mönstret som jag hittade här http://galnaigarn.blogspot.se/…/har-kommer-lilla-pippi.html… . Garnet är Tilda och virknål 2.5

Racing Dusty och blixten Mcqueen 😃 hittade mönstret på Pinterest och sidan redheart.com för ett tag sen. Garnet är Tilda och virknål 2.5 😊 Nu väntar jag på barnbarnet Valles kommentar 

Vad virkar jag på nu? Jo...Princess Mandala CAL så klart! Så här ser det ut så här långt efter att första delen är publicerad, 5 stycken rundlar i varje del kommer det att vara. Del 2 publiceras på torsdag 30 juni. 
Jag använder mig av garn jag har hemma (massor av restgarner). Jag köpte för ett tag sen massor av garnet Drops Love U 7 i olika färger. Kommer väl till användning nu vill jag lova. Virknålen är storlek 3.

Tjingeling
Paradisfrun

lördag 18 juni 2016

Vibrant Vintage CAL by Babylovebrand


Hej hopp! Nu har jag äntligen tagit tag i översättningen igen. Veckorna 1-13 finns nu översatta.
Klicka HÄR så kommer du till inlägget.

Ha en härlig virkkväll i regnvädret (regnar i alla fall hos mig)

Tjingeling
Paradisfrun

torsdag 2 juni 2016

Sugen på fika?

Ibland så är det både avkopplande och roligt att virkbaka kaffebröd. Jag gör det då och då och delar ut till små barn i min närhet. Den här gången ska svärdotterns brorsbarn få lite bakverk som de kan bjuda på när de hälsar på hos faster Lovisa och farbror Calle.
Jag har bakat bullar, ballerinakakor, oreos, hallongrottor, chokladbollar och drömtårta. Äpple och apelsinskivor också, till dom som vill vara lite nyttigare :)

Recept/mönster har jag hittat lite här och där, googlat fram några. Några från boken Virka Sött av Sandra Morén som jag köpte för några år sen. Sen som vanligt gör jag om mönstren friskt. Och ja, bullformarna och hallongrottsformarna är avtagbara :)
Jag har använt bomullsgarn (restgarn) och virknål 2,5 och 3.
Kanelbullar

Hallongrottor

Drömtårta

Äpple- och apelsinskivor

Chokladbollar

Ballerina

Oreos


Drömtårtan såg jag en bild på och gjorde ett eget recept/mönster på dem.

Enkelt och lätt, virka 2 remsor (en brun och vaniljgul):
Med brunt garn:
Lägg upp 7 maskor
Börja i 2:a maskan från nålen. Virka 6 fm, 1 lm, vänd
Virka 80 varv. Ta av garnet. Spara en liten bit att sy ihop drömtårtan med.
Med vaniljgult garn:
Lägg upp 7 maskor
Börja i 2:a maskan från nålen. Virka 6 fm, 1 lm, vänd
Virka 70 varv. Ta av garnet. Fäst trådarna

Lägg ihop remsorna och rulla ihop. Sy fast den yttersta bruna kanten.

Nog blev du sugen på fika allt?!

Tjingeling
Paradisfrun