Paradisfruns Vardag och Fest

lördag 28 maj 2016

Piffade grytunderlägg

Det här med ofärdiga projekt är jag inte så glad i men lik förbaskat riktigt duktig på att samla på hög. Jag har haft flera såna projekt liggande i virkkorgen, men har betat av ett efter ett nu, så skönt. Jag har bestämt mig för att inte påbörja något nytt innan alla ofärdiga är färdiga :)

Nu är även mina grytunderläggsöverdrag (vilken långt ord) klara. Jag har 4 "fula" korkunderlägg som jag för länge sen bestämde för att piffa upp. Ett blev färdigt och resten har legat på vänt. Men nu ni... vips klara :)
Jag gjorde ett runt och 2 fyrkantiga. 
Till det runda använde jag mönstret från Järbo.se
Mitt underlägg är ca 23 cm i diameter så jag gjorde ett par extra varv av varv 10.


Sen gjorde jag 2 fyrkantiga, enligt klassisk mormorrutemönster, jag gjorde 10 varv och sen ett varv med 1 st i varje maska. Efter det ett varv där jag minskade så här: 1 st, 2 st ihop, varvet runt. Sista varvet gjorde jag 2 fm ihop varvet runt.






Eftersom vädret inte är det bästa, men det bästa vädret för att virka så ha en härlig virklördag!
Tjingeling
Paradisfrunn

tisdag 24 maj 2016

Princess Mandala CAL

Jag älskar att virka Mandalas och CALs är otroligt spännande tycker jag. Jag har ju nyligen virkat Queen Mandala 2016 CAL. Jag har även gjort den svenska översättningen på den.  

Nu har Annamarie även gjort mönstret till Princess Mandala CAL. Det startar den 17 juni och jag kommer även att översätta det mönstret till svenska. Det kommer att publiceras under filer på samma sätt som Queen Mandalan i gruppen https://www.facebook.com/groups/MandalaCAL/ . Du måste gå med i gruppen för att se mönstret. Du kommer att älska mönstret, det lovar jag :) Hoppas nu veckorna går fort så vi får börja virka på våra prinsessor :)

Det här är en liten sneak peak som finns på http://mandalaqueen.org/product/princess-mandala-kit/
Tjingeling
Paradisfrun

Virkade överdrag till kabeltrummorna

Jag har ett par kabetrummor i trädgården som jag brukar ställa blomarrangemang på. I år så tyckte jag att de såg så himla trista ut så jag tänkte...va sjutton... snygga virkade överdrag på de här kommer att göra susen. Jag gillar ju Mandala så jag kör på det konceptet även här. Jag började att följa ett mönster från By Petra (någotsånär i alla fall) Efter varv 16 har jag hittat på mitt eget mönster. Mina kabeltrummor är ca 61 cm i diameter så det behövdes ett antal fler varv. Mönstret är på engelska och virktermerna också engelska, jag är van med amerikanska termer så jag fick verkligen tänka till. Jag har för första gången använt garnet Drops You 7 8/4 bomull. Ja, det funkar men blir nog ingen favorit, jag vill ha mer lyster. Jag köpte på mig en massa nystan för (om jag minns rätt) 10 kr per nystan tidigt i våras. Virknålssttorlek? jag använde 3.5.

Här är min fortsättning på mönstret i alla fall:
V.17 6 lm, hoppa över 2 maskor, *1 st, 3 lm, hoppa över 2 maskor* Upprepa * - * varvet runt.
V.18 3 lm, 2 st i samma lmb, *1 lm, 3 st i nästa lmb* Upprepa * - * varvet runt.
V.19 Lika som varv 18.
V.20 Lika som varv 18.
V.21 Lika som varv 18.
V.22 Lika som varv 18.
V.23 1 st i varje maska även i lmb, varvet runt.
V.24 Lika som varv 17.
V.25 Lika som varv 18.
V.26 Lika som varv 18.
V.27 Lika som varv 18.
V.28 Lika som varv 18.
V.29 Lika som varv 18.
V.30 Lika som varv 18.
V.31 Lika som varv 18.
V.32 Lika som varv 18.

Jag virkade även en lång remsa med luftmaskor, 400 lm som jag trädde i på yttersta varvet. Detta för att jag skulle kunna dra åt och knyta fast på kabeltrumman.

Det första överdraget är klart... så nu är det bara att sätta fart med nästa :)


Tjingeling
Paradisfrun

tisdag 17 maj 2016

Virkar humlor och fjärilar

Det är dags att göra lite fint ute i trädgården. Jag ville ha lite roligt annorlunda i år så jagklurade på vad jag skulle kunna virka och pynta trädgården med. Jag har en uppsjö med idéer i huvudet och än så länge har jag hunnit göra några alster.

Humlorna Siri och Iris och ett par fjärilar hittills.

Humlorna hittade jag ett mönster på hos Sveaspunkt.blogspot.se.
Jag har använt mitt favoritgarn just nu, Catania och virknål 2,5. Jag har fäst dem på pinnar så jag ska kunna sticka ner dem lite här och var i trädgården.
Visst blev dom söta!

Mönstret till fjärilar letade jag länge efter, tyckte det var svårt att hitta det rätta mönstret efter bilden jag hade i huvudet. Till slut hittade jag det här hos ekesrydh.com. Jag gjorde om det lite (som vanligt). Garnet även här Catania men virknål 3. Sen trädde jag najtråd runt hela fjärilen, sydde med silvertråd runt kanterna och på kroppen. Även fjärilarna har jag fäst på pinnar.

Voilá... så här blev det!










Tjingeling
Paradisfrun

måndag 16 maj 2016

Pippifilt

Jag har haft projektet Pippifilt på gång länge... några månader. Nu äntligen har jag fått den färdig. Jag har haft flera saker på gång samtidigt och jag vet inte varför just pippifilten blivit liggande. Kanske för att jag inte är så förtjust i att virka med "tjocka" virknålar.
Jag blev supernöjd med filten, den blev inte så tung heller, Jag har använt ICA Maxis 10-kronorsgarn Split, 100 % Akryl. Virknål nr 7. Filten mäter ca 150cm x 130cm. Jag har frivirkat den med inspiration  HÄR . Det viktiga är att maskorna är delbara med 3 för att stolpgrupperna ska bli rätt.




Virkväder idag när regnet strilar ner.

Tjingeling
Paradisfrun

onsdag 11 maj 2016

Vibrant Vintage CAL - Svensk översättning

Del 3 av Kanten/Border som också är den avslutande delen finns nu översatt. Scrolla ner så hittar du den!

Nu är jag igång med översättningen av denna vackra skapelse, Vibrant Vintage CAL av Babylovebrand, här finns originalmönstret Vibrant Vintage CAL. Jag är otroligt glad och stolt över att jag får äran att översätta även denna CAL.
I'm proud and happy that I have the honor to translate this pattern,  Thanks Rachele.

Visst vill du väl hoppa på tåget och göra denna CAL???
Jag kommer att fylla på med mönstret vecka för vecka allteftersom de publiceras i originalversionen. Alla veckor i orginalmönstret är nu publicerade. Jag jobbar på... snart klar jag också... Sen återstår ihopvirkning och kanten...
Jag kommer att publicera alla föregående veckor i rask takt (för att komma ikapp) så fort jag hinner översätta dem.
All information du behöver för att komma igång finns i första delen - Vibrant Vintage CAL inledning.

Så...då börjar vi... Kom ihåg att varje vecka göra en Enkel eller Flerfärgad ruta också. Det står i mönstret för veckan vilken du ska göra. Från vecka 14 ska du göra 2 enkla eller flerfärgade. Läs noga i beskrivningen för veckan hur många av varje som ska göras. OBS! vecka 17 görs bara en designad ruta och en enkel ruta. Detta för att det ska stämma i slutet.
Vibrant Vintage CAL inledning
Enkel och flerfärgad ruta
Vecka 1 rutan Rebecca
Vecka 2 rutan Ana Maria
Vecka 3 rutan Cecilia
Vecka 4 rutan Nicolas
Vecka 5 rutan Darlene
Vecka 6 rutan Melissa
Vecka 7 Michele
Vecka 8 rutan Rachel Vecka 8 Kantvirkning
Vecka 9 rutan Delton
Vecka 10 rutan Mary
Vecka 11 rutan Sofia
Vecka 12 rutan Ashley
Vecka 13 rutan Faye
Vecka 14 rutorna Raymond och Gabriella
Vecka 15 rutorna Beth och Mae
Vecka 16 rutorna Johnny och Andrea Vecka 16 Kantvirkning
Vecka 17 rutan Lincoln
Vecka 18 rutorna Laura och Lupita
Vecka 19 rutorna William och Alma
Vecka 20 rutorna Emily och Wanda
Vecka 21 rutorna Rose och Sarah
Vecka 22 rutorna Teresa och Carolyn
Vecka 23 rutorna Amanda och Crystal Vecka 23 Kantvirkning
Vecka 24-27 ihopsättning av rutorna med PLT Join
Vecka 28 Kant-Border del 1
Vecka 29 Kant-Border del 2
Vecka 30 Kant-Border del 3 avslutning


Nu återstår det att virka ihop rutorna och virka kanten. Svensk översättningen kommer snart.


Du vet väl att jag också finns på facebook med samma namn som här??? Paradisfrun Virkar
Tjingeling
Paradisfrun

onsdag 4 maj 2016

Vibrant Vintage CAL av Babylovebrand

Vibrant Vintage CAL är en CAL (CrochetALong) som pågår just nu. Den startade i januari och beräknas vara klar i mitten av augusti. Babylovebrand har gjort och designat denna CAL och jag har fått äran att översätta mönstret till svenska. Det tackar jag speciellt för.

Det svenska mönstret kommer jag att lägga upp här på bloggen och länka till varje veckas mönster. Det blir ett eget inlägg som kommer att heta Vibrant Vintage CAL - Svensk översättning.

Det kommer att vara PDF-filer så att de enkelt går att spara ner och att skriva ut om man så vill. Jag ska försöka översätta de delar som redan är publicerade i rakt takt (så vi kommer ikapp).
Här finns originalmönstret Vibrant Vintage CAL by Babylovebrand, det finns även en Facebookgrupp Vibrant Vintage CAL (Official) och även på Ravelry finns en grupp Ravelry group

Visst är den vacker!

Nu ska jag sätta mig ute i fina vårsolen och virka lite :)
Tjingeling
Paradisfrun

tisdag 3 maj 2016

Mandala CAL2016 Queenie är klar

Ja nu är resan över med Queenie, sista vecka är publicerad och även min Queenie är klar. Det har varit så roligt att översätta och att virka den. Om du inte redan har gjort så sätt igång. Har du gjort en så gör en till. Mönstret som Annamarie har gjort är så roligt, ren glädje att virka den.

Nu kommer Annamarie med ytterligare en Cal, Mandala Princess. Jag kommer även att översätta den. Så håll utkik!

Här är min sista veckor på Queenie i bilder.


Det är fler än jag som gillar Queenie :)




















Tjingeling
Paradisfrun