Paradisfruns Vardag och Fest

torsdag 6 november 2014

Handarbete.nu

Men gud va roligt det är med handarbete. Idéerna tycks aldrig ta slut så jag jobbar på.
Jag fick en beställning på en stickad babyfilt med flätmönster a la prinsessan Leonore. så jag tittade på en bild på filten som prinsessan hade, sen skrev jag ner ett mönster som skulle passa de mått jag skulle göra. Jag har använt garnet Tilda och stickor 3.5. Jag blev nöjd med resultatet, 70 cm x 100 cm med en virkad kant runtom. Eftersom det skulle vara till en baby som ännu inte har anlänt så virkade jag två nappar som dekoration, en rosa och en blå. Helgardering skulle jag vilja säga, hi hi. En brunt snöre virkade jag också.




















Samma kväll som filten var klar satte jag igång med nästa projekt, en husvagn i Hippiestil. Simsalabim så var den färdig. Superkul att virka den. Nu håller jag på med en tillhörande Folkvagnsbuss i samma stil. Måste ju ha hela ekipaget liksom.


Bilverkstad
Ja just ja, jag har snott ihop lite annat också, ett par hjärtan, några nåldynor, en tax och ett minipepparkakshus. Det är bra att ha lite på lager att ge bort vid tillfälle.





Det är inte mycket annat som händer i min värld just nu. Igår när det snöade lite så fick jag en liten liten jullängtan. Julen är en av mina passioner. I år firar vi jul och nyår på varmare breddgrader, i Goa Indien, igen. Det är julstämning där med. Vad sägs om att ligga på stranden och ur högtalarna från shacken höra Feliz Navidad och Jingle Bells hela dagarna, och det funkar alldeles utmärkt att äta Chicken tikka masala till julmiddag. Jag brukar ta med mig lite julpynt och ljus och skumtomtar förstås. anske tomteluvan ska med i år, ha ha.

Tjingeling
Paradisfrun